Seriespel

Seriespelet
Seriespelet är ett perfekt tillfälle att komma ut på banan och samlar alla golfande chalmerister åtta gånger om året för att i ett Fedex cup liknande format få fram Chalmers Player of the Year. Ambitionen är att med seriespelet lätt kunna få ut teknologer till banan och ge alla golfare en bra möjlighet att få vässa sitt golfspel under läsperioderna.

Omgång – 2
Omgång 2 spelas den 19:e september på Chalmers Golfklubb. Efter hårt spel ända fram till skymningen kunde John Eriksson ta hem 15 poäng och tar därmed över ledningen i Chalmers Golf Cup.

 

Omgång – 1
Första omgången spelades den 31:a augusti på Chalmers Golfklubb i regn och tuffa förhållanden. Trots detta tog sig 14 golftokiga Chalmerister an sig utmaningen. Efter Hårt spel stod Calle Hammarstedt som segrare för dagen.

2018/2019 CHALMERS GOLF CUP SEASON POINTS
Resultat CUP2

Chalmers Cup
Chalmers Cup grundades i augusti 2018 och är ett seriespel som sträcker sig över hela läsåret. Spelformen är slaggolf där max antal erhållna slag är fem över hålets par och The Cup spelas med handicap. Säsongen innefattar åtta speltillfällen där de bästa golfarna på Chalmers kämpar om viktiga poäng. Efter en lång säsong står golfresan till våren värd för ett event som kan skaka om ställningen. Den sista deltävlingen är prestigefyllda Chalmers mästerskapet (CM) som kommer avgöra seriespelet. Varje deltävling ger poäng
som summeras och till slut kommer årets stabilaste spelare krönas och kan titulera sig som
Chalmers Player of the Year.

Poängsystemet
Under ordinarie speltillfällen som arrangeras på Chalmers golfklubb ges poängen utifrån antalet deltagare där spelaren på jumboplats för dagen erhåller ett poäng och sedan ökar antalet poäng med ett för varje bättre placering. Vid speciella tillfällen som t.ex. under golfresan står dubbelt så många poäng på spel. Serien kommer att avslutas med Chalmersmästerskapet i golf och här kommer poängen vara värda tre gånger så mycket som de vanliga speltillfällena. Detta kommer ge ett riktigt FedEx Cup liknande avslut på seriespelet.

TheCup