Chandels Cup 2018

Följ livescoringen direkt 

PosterForslag2

Handels vs Chalmers

Den 27e september smäller det! Det är dags för den tredje upplagan av Chandels Cup med spelplats på Chalmers Golfklubb.

Chandels Cup är en Ryder Cup inspirerad lagtävling mellan Chalmers tekniska högskola och Handelshögskolan i Göteborg. Tävlingen spelas över 27-hål och varje hål räknas i kampen om den ärofyllda vandringspokalen. Varje universitet har en lagledare som peppar laget och leder truppen under dagen. Chalmers Golfsällskap tillsammans med Handels Golfförening står som värdar för arrangemanget och kommer se till att det blir en golftävling utöver det vanliga. Förutom rivalitet kommer det blandas in mycket glädje och go stämning.

Livescoring

Här kan ni följa tävlingen i realtid, hål för hål alla rundor för alla spelare. Under tredje rundan kommer inte de sista tre hålen vara synliga för att hålla på resultatet till kvällens prisutdelning.

Tävlingsinformation

Tävlingen som sträcker sig över 27 hål är uppdelad i 3×9 hål där match spelas i spelformerna Foursome, Bästboll och Singel. Individuellt handicap tillämpas och score beräknas i appen ”Game Book”.
Foursomematch
Foursome bygger på att två spelare från samma skola bildar ett lag, där lagen presenteras av skolans egen arrangör. Varje par spelar på samma boll och slår vartannat slag. Utslagen från tee sker växelvis. En spelare slår ut på udda hål och den andra spelaren slår ut på jämna hål. Även provisoriska bollar slås växelvis. Det lag som har lägst resultat per hål (score minus antalet erhållna slag) vinner hålet. Varje foursome-lag tävlar om Ett totalpoäng till tävlingen under 9 hål. Det lag som har vunnit flest hål under 9-hålsronden vinner foursome-matchen och plockar Ett totalpoäng till sitt universitet.

Fyrbollmatch
Ett par från Handels spelar mot ett par från Chalmers. Alla fyra spelare spelar med var sin boll. Parets bästa nettoscore (score minus antal erhållna slag) på varje hål blir parets resultat på hålet och den bästa scoren av båda lagen vinner hålet. Varje fyrboll-lag tävlar om Ett totalpoäng till tävlingen under 9-hålsronden. Det lag som har vunnit flest hål vinner Fyrbolls-matchen och plockar Ett totalpoäng till sitt universitet.

Matchspel
Matchspel bygger på att två personer spelar mot varandra. Man spelar om varje hål och ett hål kan vinnas eller förloras. Det gäller att spela hålet på färre antal slag än motspelaren. Spelaren med det högre spelhandicapet erhåller hela skillnaden mellan de båda spelarnas spelhandicap som sedan fördelas på hålen efter stigande hcp-index. Varje spelare tävlar om Ett totalpoäng till tävlingen under 9-hålsronden. Den spelare som vunnit flest hål vinner singel-matchen och plockar Ett totalpoäng till sitt universitet.

Sammanfattningsvis
Totalt kan man plocka 8 poäng under foursomematcherna, 8 poäng under fyrbollsmatcherna och 16 poäng under matchspelet. Totalt tävlas det om 24 poäng. Skulle det bli oavgjort förblir pokalen hos den tidigare vinnaren även om tävlingen förblir oavgjord. Alla matcher spelas klart, oavsett om matchen avgörs innan bollen har spelat alla 9 hål.

”Äntligen!! Dags att visa om siffror eller känsla är bästa egenskapen i golf!”
– Victor Lavin, lagmedlem Team Handels 2016

Chandels_cup_HANDELS Chandels_cup_logo_UTAN_SKOLNAMN Chandels_cup_CHALMERS