Chalmers Golfklubb

12495236_1000120633402155_7900941744458454475_nTeknologmedlemskap på Chalmers Golfklubb

År 1991 invigdes Chalmers Golfklubbs golfbana. Golfklubben som uppfördes av ett gäng teknologer uppförde ett särskilt typ av medlemskap för studerande vid Chalmers tekniska högskola; nämligen Teknologmedlemskap. År 2016 fyllde golfklubben 25 år, vilket då firades med att erbjuda alla Chalmers golfande teknologer klubbens födelsedagsår i medlemspris, nämligen 1991 kr! Inga kompromissar, bara ett oslagbart bra pris på fullvärdigt medlemskap.

Nu förlänger vi erbjudandet även till säsongen 2018 och för nya medlemmar gäller en särskilt bra deal. Bli medlem på Chalmers Golfklubb för 2018 och spela fritt hösten 2017!

Som vanligt får du som medlem på Chalmers Golfklubb, 1000 fria rangbollar, fri tillgång till övningsområden och greenfeerabatt på ett antal golfklubbar (se Golfklubbens hemsida). Spela så mycket golf du bara orkar!

För att bli medlem på Chalmers GK fyller du i deras formulär om medlemskap (välj teknolog):

Medlemsformulär

Vi hoppas få se så många som möjligt av er på Chalmers GK i år – det blir kul!

Historia

Chalmers Golfklubb bildades 1980 och var fram till 1987 en golfförening för och med teknologer från Chalmers Tekniska Högskola. Chalmers Golfklubb valdes in i Svenska Golfförbundet år 1981 och en provisorisk 9-hålsbana var spelklar 1989. År 1991 invigdes 18-hålsbanan och klubbhuset, vilket således är golfklubbens stadgeenliga födelseår.

Chalmers golfanläggning ligger i ett naturskönt område nära Landvetters flygplats, endast 15 minuter från centrala Göteborg och erbjuder en välskött bana i vacker natur, bra träningsmöjligheter med fria driving range-bollar till alla medlemmar, trevliga lokaler att träffas och umgås i samt en härlig restaurang.

Då golfklubben är uppförd av teknologer finns idag en särskild Chalmersanda kvar i klubben, exempelvis så har vi teknologer en egen medlemskapsform: Teknologmedlem, där vi har 150 stycken reserverade platser på klubben. Det är unikt. Och för att värna om alla oss teknologer som är medlemmar på klubben så finns det en särskild kommitté; Teknologkommittéen. Denna syftar kort och koncist till att bibehålla ett samarbete mellan Chalmers Golfklubb och Chalmers tekniska högskola. Idag är Teknologkommittéen och Chalmers Golfsällskap så närbesläktade så att Golfsällskapet bedriver Teknologkommittéens verksamhet.

För mer information om golfklubben, besök golfklubbens egen hemsida: Chalmers Golfklubb

Vad är skillnaden mellan Golfklubben och Golfsällskapet?

Efter att Chalmers Golfklubb valdes in i Svenska Golfförbundet upphörde denna som kårförening vid Chalmers studentkår och sedan dess har en golfförening med säte vid högskolan legat osynlig. Men så bildades Chalmers Golfsällskap år 2015 med säte vid studentkåren.

Golfsällskapet intresse är att värna om teknologernas golfintressen vid högskolan och på golfklubben. Det gör att intressena ligger i linje med Teknologkommittéens och således Chalmers Golfklubb. Golfsällskapet hjälper till att värva teknologmedlemmar till golfklubben och har en god kontakt med högskolan. Vi samarbetar därför i många evenemang men har vår juridiska koppling på olika håll. Tillsammans tror vi att vi kan knyta golfklubben och högskolan närmare varandra och få en känsla hos alla teknologer att ” Vi på Chalmers har en egen golfklubb ”.
SamarbeteChGK